Profielschets nieuwe burgemeester bekend

donderdag, 14 juni 2018

De inhoud van de profielschets voor een nieuwe burgemeester is bekend. Afgelopen weken heeft de beoogde vertrouwenscommissie, waarin alle elf fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad deelnemen, opgeschreven wat voor een type burgemeester Veenendaal zoekt. In de profielschets zijn samengesteld ook de wensen opgenomen van 600 inwoners die via de online tool ‘MijnBurgemeester’ hebben aangegeven wat voor type burgemeester zij graag zouden zien. 

Uit de profielschets blijkt dat Veenendaal een burgemeester zoekt die Veenendaal vooruit brengt, veilig houdt, positioneert in de regio en betrokken is bij alle Veenendalers: “U bent de man of vrouw die binnen de gemeente uitstekend aanvoelt wat Veenendaal in huis heeft, die dit binnen en buiten de gemeentegrenzen als een echte ambassadeur presenteert, en ook groots durft te denken als het op onze toekomst aankomt”.

Profielschetsvergadering
Op dinsdag 19 juni om 17:00 uur bespreekt de raad de profielschets in een extra raadsvergadering. De commissaris van de Koning is bij deze vergadering aanwezig. Hij kan vragen stellen ter verduidelijking en neemt de profielschets in ontvangst. De profielschets wordt dan ook door de gemeenteraad vastgesteld. De complete profielschets is te raadplegen in het raadsinformatiesysteem.

Vacature open
De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt vervolgens de vacature open op advies van de commissaris van de Koning. Vanaf 20 juni wordt de vacature opengesteld. Reageren kan tot en met 10 juli 2018. Naar verwachting kunnen de commissaris en de vertrouwenscommissie na de zomer gesprekken voeren met de kandidaten.