Raadsnieuws 9 januari 2019

Inspreken

Tijdens vergaderingen van de raadscommissie is er gelegenheid om uw mening te geven over onderwerpen die op de agenda van de raad staan. Als u wilt inspreken, dan verzoeken wij u zich aan te melden. Aanmelden kan tot op de dag van de commissievergadering, bij voorkeur voor 13.00 uur, bij de raadsgriffie via (0318) 538 538 of via griffie@veenendaal.nl.

Installatie Gert-Jan Kats als burgemeester van Veenendaal

Per 10 januari 2019 is Gert-Jan Kats benoemd tot burgemeester van de gemeente Veenendaal. Zijn installatie vindt plaats op donderdag 10 januari tijdens een buitengewone raadsvergadering. Deze vergadering begint om 15.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

U bent welkom om de openbare raadsvergadering en de daaropvolgende receptie in het gemeentehuis bij te wonen. Het is gebruikelijk dat raadsvergaderingen rondom de komst van een burgemeester worden bijgewoond door diverse genodigden waaronder raadsleden, schaduwraadsleden, familie en vrienden van de nieuwe burgemeester, colleges van burgemeester en wethouders uit de regio en vertegenwoordigers vanuit FoodValley, politie en brandweer (partijen waar een burgemeester veel mee samenwerkt). Om de raadsvergadering organisatorisch goed te laten verlopen, is ervoor gekozen om de beschikbare ruimte in de raadzaal en op de publieke tribune primair te reserveren voor deze groepen genodigden. Voor overige geïnteresseerden is de raadsvergadering te volgen via een livestream in de Scheepjeswolzaal van het gemeentehuis. Op basis van het aantal overige geïnteresseerden en het aantal nog beschikbare plaatsen op de publieke tribune, wordt donderdag ter plekke beoordeeld of deze nog kunnen aansluiten in de raadzaal. U kunt de raadsvergadering ook online live volgen of achteraf terugkijken.

Receptie
Aansluitend aan de vergadering is er omstreeks 16.30 uur gelegenheid om de heer Kats geluk te wensen met zijn benoeming. De receptie vindt plaats in de centrale hal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Agenda van de Raadscommissie

Dinsdag 15 januari 2019 19.30 uur raadzaal